top of page
  • Victor Amlé

Norsk folkemuseum - Maritimt Museum."Du sender etterretningssignaler til andre!"

 

The Norwegian Museum of Cultural History, Victor Amle, Norsk Maritimt Museum, Eyvind Bugle
Victor Amle, The Norwegian Museum of Cultural History, Norwegian Maritime Museum, Norsk Maritimt Museum,, Eyvind BugleMens jeg jobbet på Kon-Tiki-museet, foreslo en av mine kolleger at jeg burde søke jobb på Norsk Maritimt Museum siden det tilbød et bredere spekter av arbeidsmuligheter. Jeg tok kontakt med sjefen, og avtalte et møte for å diskutere mine ferdigheter som designer og kunstner.Victor Amle - Norsk Folkemuseum - Norsk Maritimt Museum, Victor Amle, The Norwegian Museum of Cultural History, Norwegian Maritime Museum (Norsk Maritimt Museum)
Bygdøy is a peninsula situated on the western side of Oslo, Norway. Administratively, Bygdøy belongs to the borough of Frogner، It has six museums.


Under møtet ba sjefen. meg skrive til ham og beskrive hvordan jeg kunne bidra til museet. Jeg sendte ham umiddelbart min CV og eksempler på mitt tidligere arbeid på Kon-Tiki. Jeg ble deretter ansatt i utstillingsavdelingen høsten 2016.Victor Amle - Norsk Folkemuseum - Norsk Maritimt Museum, Victor Amle, The Norwegian Museum of Cultural History, Norwegian Maritime Museum (Norsk Maritimt Museum), Norsk Maritimt Museum, Eyvind Bugle
Norwegian Maritime Museum - Oslo


Imidlertid ble opplevelsen min på Norsk Maritimt Museum ødelagt av sjefens uetiske oppførsel mot meg. Fra starten av viste han merkelig oppførsel, nektet å gi meg et kontor eller parkeringsplass til bilen min på museets parkeringsplass. Han overvåket mine handlinger, gransket det jeg skrev ut og stilte spørsmål om hvor jeg var når jeg jobbet på museets område.


Etter uker med dette begynte det å plage mine kollegaer, så de ba ham om å gi meg et kontor å jobbe i, så jeg fikk et kontor like etter mine kollegaers forespørsel. Han nektet til og med å få en e-post i mitt navn for arbeidet! Men mine kollegaer var alltid mot hans oppførsel, de ga meg en e-postadresse til tross for ham.


Tross støtten fra mine kollegaer, som introduserte meg til museets fasiliteter og haller og ga meg en e-postadresse, ble jeg konstant overvåket av sjefen min. Han overvåket til og med matinntaket mitt, og så på hendene mine.Victor Amle - Norsk Folkemuseum - Norsk Maritimt Museum, Norsk Maritimt Museum Eyvind Bugle
Work was very easy and fun for me, much easier than dealing with that boss!


Victor Amle - Norsk Folkemuseum - Norsk Maritimt Museum
The exhibit that he thought to have sent smart signals, it was even simple exhibition, but was a big shock for him. so he asked me to not send signals that I am smarter than anyone there!Victor Amle - Norsk Folkemuseum - Norsk Maritimt MuseumSelv om hans uforutsigbare oppførsel, holdt jeg ut og fullførte mange vellykkede prosjekter for museet. Men sjefen min var misfornøyd og beskyldte meg for å prøve å signalisere at jeg var smartere enn mine kolleger. I virkeligheten hadde jeg bare fullført en utstilling på kort tid. Jeg fullførte en utstilling på noen få dager, og han inviterte meg til kontoret sitt, ba meg lukke døren bak meg og sa, 'Victor, ikke gi signaler om at du er smartere enn alle oss !!! Forstår du meg??? Du er ikke smartere enn alle oss!' Han var sint og skrek som gal !!!


Jeg spurte ham, 'Har noen klaget til deg om meg?' Han sa nei. Så spurte jeg ham, 'Kalte du meg til kontoret ditt skjelvende av sinne for å fortelle meg dette tøvet? Jeg trodde du ville takke meg for det jeg har gjort!'


Til tross for mine kollegaers inngrep, forble sjefens oppførsel uendret. Jeg fortsatte imidlertid å jobbe flittig og samarbeidet til og med med andre museer ved å bruke museets bil.
Norsk folkemuseum - Maritimt Museum.

"Her pleide jeg å parkere bilen min på området som ikke var reservert for museumsansatte på museets eiendom, eller i parkeringsområdene til andre nærliggende museer jeg hadde samarbeidet med tidligere. Dette skyldtes at manageren i begynnelsen nektet å utstede en tillatelse, noe som virket å være påvirket av personlig fiendtlighet eller fordommer."

Victor Amle, Victor Sami Amle, Norsk Folkemuseum, Norsk Maritimt Museum

Victor Amle, Norsk Folkemuseum, Norsk Maritimt MuseumFalsk stolthet!

Museet lå etter når det gjaldt kunst og design, og jeg prøvde å heve dets estetiske og kunstneriske standarder. Jeg klarte å overbevise noen av de ansatte om å være enige med meg etter å ha vist dem eksempler og forklart design- og kunstbegrepene.
https://marmuseum.no/ Norsk folkemuseum - Maritimt Museum. Eyvind Bugle

https://marmuseum.no , Norsk folkemuseum - Maritimt Museum, Eyvind Bugle
The level of design process in the museum for many years.


Victor Amle, Norsk Folkemuseum, Norsk Maritimt Museum

Victor Amle - Norsk Folkemuseum - Norsk Maritimt Museum - Kon Tiki museum
The design level that I wanted to raise the museum to.

"Imidlertid var det alltid en følelse av uberettiget stolthet til stede som stod som en hindring for å akseptere endringene jeg gjorde."


Det har gjentatte ganger blitt avslått å forbedre nivået på designet på museet. Til tross for å gi studier, designprosjekter og løsninger for å forbedre museets suiter og belysningssentre, har de blitt ignorert. Titalls malerier fra det 19. og 20. århundre har allerede blitt skadet på grunn av mangel på erfaring og uvitenhet om å bevare dem. Varmere ble plassert under maleriene som grill og besøkende skadet maleriene med nøkler og verktøy under besøkstidene. Til og med treverkrammene ble ødelagt og sprukket. Dette var den første studien jeg presenterte for ham med løsninger på den tredje dagen av arbeidet mitt der, 20. oktober 2016.Victor Amle - Norsk Folkemuseum - Norsk Maritimt Museum - Kon Tiki museum, Eyvind Bugle
Grill painting gallery.

Jeg har fortsatt kopier av rapportene, studiene og løsningene jeg presenterte for museet, men de ble neglisjert på grunn av sjefens arroganse og dumhet.


I rapporten min inkluderte jeg bilder av problemene sammen med eksempler på løsninger, som jeg presenterte for sjefen. Men han forble arrogant og avvisende, og påsto at et privat selskap kom månedlig for å ta vare på maleriene. Da jeg spurte kollegaene mine om dette, sa de at det ikke var sant.


Jeg konfronterte sjefen og fortalte ham at vi måtte redde maleriene nå. Han svarte med å si at maleriene ikke var viktige og at de uansett ville bli kastet senere. Jeg ble forferdet og minnet ham om at disse maleriene var hundrevis av år gamle. Han svarte: "Ja, vi fikk dem som gaver gratis, og vi vil endre den hallen senere."


Jeg begynte å tvile på hans intensjoner og ba kollegaene mine om å be ham slå av varmerne under maleriene. Han gikk til slutt med på det, men da hadde maleriene allerede blitt skadet. Noen hadde prøvd å fikse dem tilfeldig og uvitende, noe som resulterte i tykke lag av lakk som bare gjorde skaden verre.
Victor Amle - Norsk Folkemuseum - Norsk Maritimt Museum - Kon Tiki museum
Some paintings damaged by key or pencil.


Victor Amle - Norsk Folkemuseum - Norsk Maritimt Museum - Kon Tiki museum, Eyvind Bugle
Hans Gude 1874


Store mengder penger ble tildelt prosjekter som jeg skulle implementere, men sjefen ville fortelle meg at jeg ikke trengte å bry meg og at det var hans problem. Han ville be meg forlate stedet og at jeg måtte gå. Mannen led av en alvorlig og unormal tendens til aggressivitet mot meg.One of the children's projects, a children's magazine for exhibitions and their contents has been canceled too.Jeg fortsatte å jobbe på flere prosjekter med mine kolleger, som allerede hadde fått finansiering og det var brukt penger på dem. Imidlertid hadde hans uetiske og aggressive oppførsel overfor meg som utenlandsk blitt uutholdelig etter fem måneder der. Han gikk for langt og krysset grensen. Jeg begynte å forakte meg selv, livet mitt og stedet jeg var på, inntil jeg satte et bilde av en romvesen på min badge. Det fikk meg til å føle meg som en fremmed fra en annen planet.


Sjefen informerte meg om våren 2017 om at det var på tide for meg å forlate museet og finne en annen jobb. Imidlertid ba jeg om at han skulle anerkjenne mine prestasjoner i løpet av tiden der ved å gi meg et signert dokument som beskriver hva jeg hadde oppnådd. Han godtok og skrev en oppsummering av mine prestasjoner, selv om han nevnte at han ikke kunne inkludere alt på dokumentet. Dette dokumentet ble signert av hans leder, Tove, som igjen var enig i hans handlinger.
Victor Amle - Norsk Folkemuseum - Norsk Maritimt Museum - Kon Tiki museum, Eyvind Bugle


Jeg begynte å ha mange tvil om integriteten til ledelsen. Selv om jeg varslet ledelsen flere ganger, ble saken helt ignorert. Jeg visste at jeg ikke tok feil fordi de bare viste sin støtte og enighet med sjefen og måten han behandlet meg på. De viste ikke engang noen sinne eller anger; det var ganske motsatt - de tok en stolt posisjon.


Jeg nektet å la sjefen ydmyke meg eller stå i en svak posisjon foran ham bare fordi han var min sjef. Dette drev ham gal. Jeg beviste mitt poeng om diskriminering og avviste slik upassende oppførsel, og det var ikke lenger noen grunn til å være stille. Jeg klaget til det norske senteret mot rasisme for utenlandske borgere i Norge, og det ble en stor sak i mange ledelser. Når hans ledere spurte ham om årsaken til hans handlinger, fortalte han dem at "han bare er et menneske som gjør feil"! Imidlertid var denne mannen i 60-årene og ikke et barn, tenåring eller ung mann!


Mine kolleger hadde en annen oppfatning av ham. De fortalte meg at min tilstedeværelse fikk ham til å føle seg forvirret, usikker og miste selvtilliten om sin stilling som sjef fordi jeg visste mye og var i stand til å gjøre mye. Men selv om dette var sant, falt det han gjorde med meg under den femte paragrafen i Diskriminerings- og trakasseringsloven i norsk lov.Tross vanskelighetene, konstant trakassering og problemer som omga meg fra sjefen min, var det en viktig test av min evne til å jobbe og kontrollere tålmodigheten min og evnen til å jobbe i et aggressivt miljø med noen som skulle være sjefen min, men oppførte seg aggressivt og diskriminerende mot meg. Jeg oppnådde mye på kort tid!
Victor Amle - Norsk Folkemuseum - Norsk Maritimt Museum - Kon Tiki museum, Eyvind Bugle

The boss wouldn't admit what I did if I hadn't told him I would leave the place!
Norsk lov inneholder mange forskrifter som strengt forbud mot, og kriminaliserer trakassering og diskriminering. Dette er en av bestemmelsene i loven som ble brutt med meg. Mange av dens klausuler og bestemmelser har blitt brutt med meg, og dette er straffbart etter straffeloven i Norge.§ 5.Forbud mot trakassering​1

Trakassering på grunnlag som nevnt i § 4 første ledd er forbudt.​2 Med trakassering menes handlinger, unnlatelser eller ytringer som virker eller har til formål å virke krenkende, skremmende, fiendtlig, nedverdigende eller ydmykende.​2

Det er forbudt​3 å medvirke til brudd på bestemmelsen i første ledd.

Arbeidsgiver og ledelsen i organisasjoner eller utdanningsinstitusjoner skal innenfor sitt ansvarsområde forebygge og søke å hindre at det skjer trakassering i strid med første ledd.

0Endres ved lov 20 mai 2005 nr. 28 (ikr. fra den tid som fastsettes ved lov) som endret ved lov 19 juni 2009 nr. 74.1Sml. lov 20 juni 2008 nr. 42 § 6.2Jf. strl. 1902 § 135 a, strl. 2005 § 185 (ikke ikr.).3Se §§ 14 og 15.


§ 6.Forbud mot instruks

Det er forbudt​1 å gi instruks om å diskriminere eller trakassere på grunnlag som nevnt i § 4 første ledd.​2 Det er også forbudt å gi instruks om gjengjeldelse i strid med § 9.

Det er forbudt​1 å medvirke til brudd på bestemmelsen i første ledd.

0Endres ved lov 20 mai 2005 nr. 28 (ikr. fra den tid som fastsettes ved lov) som endret ved lov 19 juni 2009 nr. 74.1Se §§ 14 og 15.2Sml. lov 9 juni 1978 nr. 45 § 3 (6) og aml. § 13-1 nr. 2.Da jeg åpnet siden for arbeidsharassering i norsk lov med dens mange konsekvenser, fant jeg ut at mange av dem allerede var brutt med meg. Dette ble dokumentert hos mine ledere i andre avdelinger på tidspunktet da jeg klaget etter å ha utholdt en plage som varte i mer enn fem måneder.


Disse utfordringene, vanskelighetene og urettferdighetene kan hjelpe deg med å få erfaring, visdom og sofistikering i karrieren din, når du befinner deg i en vanskelig og urettferdig situasjon med sjefen din og ledelsen på arbeidsplassen din.


Du må ta grep for å ta tak i diskrimineringen og trakasseringen du opplever. Ingen bør måtte tåle en slik behandling på arbeidsplassen, og det er viktig å holde de ansvarlige ansvarlige for handlingene sine, noe som ikke skjedde på det stedet.


Du må kunne opprettholde profesjonaliteten din og fortsette å jobbe hardt til tross for utfordringene du står overfor. Dette er en bekreftelse på styrken og motstanden din. Deretter prøv å finne et mer støttende og positivt arbeidsmiljø etter å ha forlatt det giftige arbeidet og miljøet du var i.Noen ganger "Når størrelsen på talentet ditt øker, øker også konfliktene rundt det på grunn av den kulturelle kreativitetskløften mellom deg og de som mangler det."
Comments


bottom of page